лазер

лазер

Лазерът е високотехнологично устройство, което генерира светлинен лъч с висока концентрация. Този лъч се насочва към зоните на инфекция с голяма точност и така последните се унищожават много прецизно. Лазерният поток обеззаразява засегната зона и уплътнява стените на кръвоносните съдове, като по този начин минимизира инфекцията и кървенето на венците.
Предимства на лазертерапията:
по-бързо лечение;
-унищожава бактериите и вирусите в устата;
-стоматологичните лазери са ниско енергийни, което е съществено при третиране на чувствителни и инфектирани зони на лигавицата;
-намалява кървенето;
-намалява болката при следоперативни състояния;
-напълно безопасен и без странични ефекти 
Осигурява ефикасен метод за стимулиране на регенераторните процеси в биологичната тъкан с подчертан противовъзпалителен и обезболяващ ефект.
Лазерно лъчение с дължина на вълната 630-660nm ускорява регенерацията на съединителната, костната, нервната и епителна тъкан при патологични процеси. Ефектът му е свързан с активиране на кръвооросяването и метаболизма, със засилен синтез на белтъчини и нуклеинови киселини в зоната на облъчване.
От особено значение е противовъзпалителният ефект, обусловен от ускоряване на ексудацията и алтерацията, aктивиране на възстановителната пролиферация и от засилване на локалната тъканна имунологична защита.
Обезболяваящият ефект е резултат от последваща вазодилатация и вазоконстрикция на съдовете.