Избелване

ИзбелванеЗапазете своя час за консултация и избелаване тук

Почистването на зъбите с ултразвук и сода (airflow) предшества всяко избелване, тъй като почиства отложените плака и зъбен камък от повърхността им и по този начин осигурява на избелващия агент да достигне до натрупаните пигменти в по-дълбоките слоеве на емайла на зъба.

Кои са най-разпространените методи за избелване на зъбите?
Съществуват основно три вида избелване. Това са:

1. Офис избелване (избелване в кабинета)
При него се използва 30-35% перхидрол под формата на гел. При този метод след покриването на венците с фотополимеризиращ композит (за да не се увредят при контакт с перхидрола), се нанася избелващият гел и се активира със светлина от специална лампа ускори реакцията.
След избелването гелът се измива или се отстранява с помощта на аспиратор. Процедурата може да се повтори веднага, но не повече от 3-4 пъти.
Ефектът е забележим веднага след процедурата, която продължава не повече от 1 час. Трайността на ефекта е около 2-3 години.

2. Домашно избелване
При него се използва специален гел.
Необходимо е снемането на отпечатъци от двете челюсти и изработката по тях на точни силиконови шини (подобни на тези при боксьорите, но по-фини).
В шините се поставя определено количество гел и след това те се поставят върху зъбите. Престоява се с тях 4-6-8 часа, като това може да стане и по време на сън. Процедурата се извършва всеки ден, в продължение на 14-16 дни. При последващо избелване по този метод може да се ползват повторно силиконовите шини.
Ефектът на избелване се постига с всеки ден, като е видим след 5-6 ден. Ако е необходимо, може да се продължи избелването с още няколко дни, с оглед на по-добър ефект. Трайността е около2-3 години.

3. Избелване на умъртвени зъби
При него, след почистване на каналопълнежната паста, която е довела до оцветяването па зъба, в него се поставя избелващ гел и се затваря с временна пломба или цимент за срок от 1 до 2 месеца, докато се появи желаното избелване. След като това стане, временната пломба се подменя с постоянна.
   Професионално избелване на зъби в дентална клиника или домашно избелване - какво да предпочетете?

   Доверете се на клиниката ни за избелване на зъбите, защото процедурата ще бъде извършена професионално, така че да се избегне раздразване или нараняване на венеца и рискът за предизвикване на чувствителност на зъбите ще е минимален.


Запазете своя час за консултация и избелаване тук